Jan met de Pet: ‘Nu even afrekenen…..’

Het is vandaag een mooie dag om eens achterom te kijken, maar ook om naar voren te kijken. En dat allemaal op de 13e maart. Wij hebben vier jaar geleden een coalitie gekregen met de VVD, D66, PvdA en de SP. Bij D66 had zich GroenLinks aangesloten, dus een duo-wethouder.

Om maar gelijk eens met die wethouder te beginnen, ik geloof dat we heel lang niet zo’n wethouder hebben gehad: heel veel kletsen en niet erg veel presteren. Alhoewel dat ook niet helemaal eerlijk is want hij heeft toch maar flink huisgehouden op de diverse wegen in Nieuwegein of beter op de Noordstedeweg die telkens ‘verbeterd’ moest worden. Maar ook die rotonde, die bleek te groot, men ging 2 rijen dik over de rotonde heen. En natuurlijk, als je nu bomen zoekt in Nieuwegein moet je steeds beter gaan zoeken want er heeft een kaalslag plaatsgevonden. Kijk maar naar de A.C. Verhoefweg of als u vanuit Utrecht over de Jutphasebrug rijdt. En dat allemaal met de steun van GroenLinks. Vroeger zaten er in die fractie mensen die zich desnoods aan een boom vastklonken om de kap te voorkomen, maar deze fractie heeft het mijns inziens behoorlijk laten afweten of krijgen we nu de verdediging: ‘de bomen waren ziek en/of een gevaar?’ Jammer, gemiste kans voor GroenLinks. Kijk van de D66 weten we het natuurlijk: ‘Meedraaien met de windrichting.’

Dan hebben we onze wethouder van de SP, nou die heeft zich af en toe de boosheid van de raad op zijn nek gehaald door alvast zaken te regelen voordat hij de raad had ingelicht. Maar hij was vooral veel te zien bij de kledingzaak als hardwerkende vrijwilliger en dat in ‘onze’ tijd. Hij wilde nogal met de kunst aan de haal maar verder heb ik erg weinig van hem gezien moet ik eerlijkheidshalve bekennen, behalve die foto-momentjes natuurlijk. Juist van een SP wethouder had ik verwacht dat de Sociale Dienst efficiënter was gemaakt en meer geld voor de minderbedeelde onder ons was vrijgemaakt. Maar nee, niets van dit alles. Dus ook een teleurstellende periode als coalitie partner.

Dan die van de VVD, die heeft zich voornamelijk druk gemaakt om heel veel op de foto te komen als er weer een stuk Klooster werd verkocht. Maar intussen stapelen de problemen zich in het Stadshuis op en moeten nu alle zeilen worden bijgezet: De ficus komt nog met een naheffing voor de bouw van Theater De Kom en de problematiek van de begane grond in het Stadshuis (Atrium) moet nog worden gerepareerd en ga zo maar door, maar hij heeft op papier een sluitende begroting ja, ja op papier. Ben benieuwd als we straks een andere wethouder financiën hebben of het dan nog allemaal klopt.

En als laatste hebben we onze Bob de Bouwer, die van de PvdA. Die heeft het toch wel voor elkaar hoor! Je kan bijna nergens meer een open plek vinden of er wordt wel gebouwd en dan niet een paar huisjes nee gelijk van die kolossen. Maar, op het Sociale Domein ben ik hem een beetje kwijt geraakt. Een heleboel dingen die erg veel geld kosten of hebben gekost: Geynwijs terug de gemeentelijke organisatie in, Nieuwegeins geluk of zo iets, wie zit daar nou op te wachten? En natuurlijk de Tiny Houses in Fokkesteeg.

Over het totaal kunnen we vrij kort zijn. Eigenlijk gebeurt er in dit dorp niet zoveel wat een revolutie waard is. Elk college van Nieuwegein heeft in zijn of haar periode wel te maken met financiële stroppen en verkeerde beslissingen maar dit college ging de periode in met het doel om het echt beter te doen dan het college daarvoor! Nou nieuwsflits: jullie zijn net goed of slecht, ligt aan vanuit welk standpunt je alles bekijkt, net zoals de voorgaande colleges. Maar misschien is dit nu de opmaat naar een raadsbreed gedragen programma voor de komende 4 jaar en dat we dan echte wethouders krijgen die de steun hebben van de hele raad. En ja voor de azijnzeikerds onder ons: dat houdt in dat je niet alles kan afdwingen, alleen zaken die goed zijn voor Nieuwegein. Dus samenwerken op alle terreinen en niet altijd maar roepen dat jezelf beter bent dan de ander. Dat doe ik wel ☺. Dus mensen denk goed na op wie u gaat stemmen. Als ik mijn voorkeur bekend mocht maken dan wist ik het wel maar ik geef natuurlijk geen stemadvies, want stel u volgt het op dan heb ik geen column meer en krijg ik op mijn kloten van de hoofdredacteur.

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

2 thoughts on “Jan met de Pet: ‘Nu even afrekenen…..’

  1. H.j. Van kleef

    Je slaat de spijker precies op zijn kop👍👍👍👍👍👍ik hoop zo dat de mede nieuwegeiners nu is echt goed gaan kiezen !!!!
    Als dit beleid door gaat kunnen binnenkort vliegtuigen landen in Nieuwegein zonder ook maar een boom te raken🤢🤢
    Nieuwegein word echt het tweede Almere 🤢🤢🤢🤢🤢🤢verschrikkelijk gewoon

  2. john

    geweldig raak ,stuk petje af voor jan met de pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren