Jan met de Pet: ‘Kip ik heb je of niet?’

De loslopende kippen op het fietspad de Bongenaer in Nieuwegein zijn van de gemeente want niemand anders heeft zich gemeld als eigenaar dus moet de gemeente hiervoor moeten zorgen. Nu moeten de kippen verplicht in hun hok blijven maar die kippen hebben geen hok dus moeten zij of geruimd worden of hokken krijgen. Maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk want er waart een virus door ons kikkerlandje verspreid door ons gevogelte.

Wethouder Snoeren meent of meent te weten dat de kippen niet naar binnen hoeven althans hij weigert hier aan gehoor te geven. Kom op Boa’s nu jullie kans om het college te wijzen op handhaving of mag je jullie baas niet aanpakken?

Wethouder Snoeren bepaalt zelf wat hij doet valt op te maken uit zijn reactie naar meerdere mensen en ook op vragen van raadslid De Mol bleef hij negatief antwoorden. Heeft hij nu echt zo’n hoge dunk van zich zelf dat hij kan bepalen wat hij wel of niet kan doen met een verplichting opgelegd door het rijk waar biologen, artsen en meer van dat soort deskundigen hebben aangegeven dat dit een gevaar voor de volksgezondheid kan zijn en vooral voor kinderen. Nou u zou eens moeten gaan kijken hoeveel kippen daar rond rennen en poepen maar ook hoeveel kinderen daar met de fiets naar school heen en weer moeten rijden. Of is het voor de D66 wethouder de keus van elke Nederlander om deze route te fietsen? Want D66 is toch voor eigen keuzes maar hoe zit Groen Links hierin? Want wethouder Snoeren vertegenwoordigt ook Groen Links in het college. Is Groen Links het met dit standpunt van de wethouder eens of onderneemt zij zelf actie als politieke partij?

Er zal maar 1 kind ziek worden dan heb je de poppen echt aan het dansen en wie is dan de schuldige? Gelooft u mij, niet de wethouder hoor, want in het beste geval “neemt” hij zijn verantwoordelijkheid en treedt hij af maar ik denk dat hij de “schuld” gewoon op een ambtenaar afwentelt want daar zijn politici goed in.

Maar dames en heren dit is nu echt een voorbeeld die u moet onthouden als u gaat stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen: zij moeten nu eens echt afgerekend worden op hun daden. En dat een wethouder van een stad zo met onze kinderen omgaat en met hun gezondheid tart alle vormen van recht en gelijkheid, dit zou in Noord-Korea niet misstaan.

Ik ga er vanuit dat hij bij zinnen komt en die kippen zo snel mogelijk zal laten ruimen, eerlijk gezegd hoop ik dat het op dit moment gebeurt terwijl ik dit schrijf maar mocht het nog steeds niet gebeuren zal het als mijn burgerplicht zien om u dit vlak voor de verkiezingen nog eens fijntjes te laten lezen wat deze meneer zich allemaal toe eigent en dat zijn partij hieraan verder niets doet verbaast mij zeer want ondanks alles had ik deze mensen van D66 hoger ingeschat.

Gewoon als er niets gebeurt die motie van wantrouwen steunen en je eigen wethouder het bos insturen alhoewel als daar die kippen lopen. Ik zou als oppositie partij mijn kans hier grijpen om te laten zien dat de inwoners tellen en niet het pluche.

Ophokken en zijn het niet de kippen dan die wethouder Snoeren van D66.

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

loslopendekippenbongerd

2 thoughts on “Jan met de Pet: ‘Kip ik heb je of niet?’

 1. Kees

  Nou nou…. niet zo paniekerig Jan!
  Vogelgriep is niet zo besmettelijk als je suggereert. Vogelgriep is vooral vervelend voor de vogels, de naam zegt het al! Je kan kinderen erbij halen en flink verhaal halen over BOA’s en raadsleden maar oriënteer je eerst zelf even over de werkelijke risico’s. Lees op de RIVM-site maar. Daar schrijven ze “Besmetting en preventie

  In zeldzame gevallen kunnen vogelgriepvirussen overgaan van dier naar mens. Als een vogelgriepvirus leidt tot ernstige ziekteverschijnselen bij dieren, wordt overwogen om mensen die nauw contact hebben met besmette dieren virusremmers aan te bieden. Deze medicijnen verkleinen de kans dat mensen vogelgriep krijgen. Er bestaat geen specifiek vaccin voor mensen tegen vogelgriep.”
  Dus bij intensief contact, hele kleine kans dat… De kans dat je op de Noordstedeweg aangereden wordt is miljarden keren groter. En die sluiten we nu toch ook niet af?

 2. Bas

  Inderdaad Kees, Jan is wel heel erg paniek aan het zaaien. Weer een gevalletje klok en klepel.
  “…waar biologen, artsen en meer van dat soort deskundigen hebben aangegeven dat dit een gevaar voor de volksgezondheid kan zijn en vooral voor kinderen. ” O ja? Bron?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren