Katern

Jacobs uit Nieuwegein klaar voor het EK bowlen

In april werd Chantal Jacobs (26) uit Nieuwegein tweede op de Nederlandse kampioenschappen bowlen. Een teleurstelling, want naast het mislopen van de nationale titel ging ook deelname aan de aan de European Champions Cup (ECC) 2018 in Duitsland, het EK bowlen voor nationale kampioenen, aan haar neus voorbij. Totdat NK winnares Ellen Jansen zich deze zomer geblesseerd moest afmelden.

Positieve verrassing
Toen het telefoontje kwam hoefde Jacobs niet lang na te denken. “Ja, natuurlijk wil ik Nederland tijdens de ECC vertegenwoordigen!” Daarna kwam de realiteit om de hoek kijken: er was tijd en geld nodig. Dat heeft Jacobs uiteindelijk gevonden, mede door de ondersteuning van enkele sponsoren die Jacobs helpen de eigen bijdrage te betalen.

“Door de ondersteuning van de sponsoren en enkele individuen die mij financieel ondersteunen kon ik mij al snel volledig richten om het belangrijkste: uren maken op de banen van Bowling Nieuwegein, om zo goed mogelijk voor de dag te komen in Langen”, aldus Jacobs. Zij neemt het in Duitsland op tegen 38 andere dames, waaronder o.a. titelverdedigster Filippa Persson uit Zweden en Mai Ginge-Jensen uit Denemarken, zij won afgelopen WK het zilver.

Programma
De ECC 2018 wordt dinsdag 23 oktober geopend. Op woensdag begint voor Jacobs de voorronde die duurt t/m vrijdag. De beste 16 dames na de voorronde spelen zaterdag voor een plek bij de beste 8, waarmee op zondag wordt toegewerkt naar de finale.

Namens Nederland komt bij de heren Nick de Gelder in actie. Aan Jacobs en De Gelder de uitdaging om de lijn van de afgelopen jaren voor Team NL Bowling door te zetten: sinds 2014 worden er ieder jaar één of twee medailles gewonnen.

Chantal Jacobs

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren