Jaar cel voor man die granaat in elektronicazaak gooide

De 21-jarige Amsterdammer die eerder dit jaar een handgranaat liet ontploffen in een elektronicazaak in Vreeswijk, moet een jaar de cel in. Zijn medeverdachte (ook 21) is vrijgesproken.

De man vernielde ’s nachts de ruit van Visser Electro aan de Dorpsstraat en gooide vervolgens de handgranaat naar binnen. Het lukte hem niet binnen in de zaak te komen, maar de bom zorgde wel voor een enorme ravage in de zaak.

Naast de celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk moet de licht verstandelijk beperkte bommengooier ook een behandeling ondergaan en moet hij verplicht begeleid wonen. Ook moet hij 3.340 euro schadevergoeding betalen aan winkeleigenaar Danny Geubbelmans.

MEDEVERDACHTE
De kompaan van de granaatwerper zat in de vluchtauto met afgeplakte kentekenplaten. Volgens de rechter kan niet bewezen worden dat hij wist dat er een granaat gegooid zou worden. Hij is dus vrijgesproken.

EIS OM
Het OM eiste 2,5 jaar cel tegen de hoofdverdachte omdat hij het leven van de mensen die boven de elektronicazaak wonen in gevaar zou hebben gebracht. Maar volgens de rechter kan niet worden bewezen dat de explosie hun dood had kunnen betekenen.

One thought on “Jaar cel voor man die granaat in elektronicazaak gooide

  1. John

    Je mag dus straffeloos rondrijden met afgeplakte kentekens.
    Handig om te weten,toch???

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren