IVN wandeling langs het lint- en liniepad

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid in Nieuwegein e.o., organiseert op zaterdag 11 december 2021 een wandeling langs het lint- en liniepad op het Eiland van Schalkwijk. Aanmelden bij : Pieter van den Tillaard e-mail: penevdtillaard@solcon.nl.

Het lint- en liniepad, is een wandelroute van ruim 9 km, die dwars door de Stelling van Honswijk en over het terrein van Fort Honswijk zelf loopt. De deelnemers blijven op het Eiland van Schalkwijk waar de Nieuwe Hollandse Waterlinie bijzonder fraai bewaard gebleven. Fort Honswijk vormt samen met het Lunet aan de Snel, Werk aan de Korte Uitweg, Gedekte Gemeenschapsweg, Werk aan de Groene Weg, Werk aan de Waalse Wetering, het inundatiekanaal en de open schootsvelden een bijzonder mooi geheel. En sinds 2016 zijn ook Fort Honswijk en het Lunet aan de Snel toegankelijk geworden voor mens en/of vleermuis.

U zult tijdens de excursie gaan genieten van het landschap dat door de bijzondere bouwwerken juist goed bewaard is gebleven! De excursie start om 13.00 uur bij Pand Pannenkoek aan de Provincialeweg 1 in Schalkwijk, waar voldoende parkeergelegenheid is. Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren