IVN-wandeling door Everdinger Waarden

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid, organiseert op zondag 10 december 2017 een wandeling door de vogelrijke Everdinger Waarden. Langs de Lekdijk tussen Everdingen en Culemborg is een nieuw natuurgebied aan het ontstaan. Samen met IVN-gidsen kan hier gewandeld worden. Er is veel moois te zien en te horen.

In het kader van het beleidsplan ‘Ruimte voor de Rivier’ is besloten om het verbeteren van de waterafvoer van de Lek samen te laten gaan met natuurontwikkeling. In de uiterwaarden zijn daarom nevengeulen gegraven om zo natte moerasachtige gebieden te laten ontstaan. In de winter is het heel druk in de uiterwaarden: er verblijven daar en in de nieuw ontstane moerassen vele soorten vogels, die uit het hoge noorden zijn gekomen om hier te overwinteren, zoals vele soorten eenden, meerdere soorten ganzen en meerdere soorten steltlopers (vogels op hoge poten) en roofvogels.

DE organisatie: ‘Voor deze IVN-wandeling verzamelen we om 13.30 uur op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). De wandeling loopt over de oude zomerdijk en start om 14.00 uur bij de parkeerplaatsen bij de ingang van het natuurgebied (oostelijk tegenover de kerk van Everdingen, adres: Lekdijk 27). Stevige schoenen zijn aan te raden.’

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Informatie is te verkrijgen bij de IVN-gids Eveline Zijderveld, tel. 030-6377451 of 06-4184003.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren