IVN-wandeling: ‘Dood weermiddel, levende natuur, Houten ’

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 27 augustus 2017 een natuurwandeling op het terrein van Fort ‘t Hemeltje in Houten.

Fort ‘t Hemeltje is het jongste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en was in 1881 gereed. Bij de oplevering was het al meteen verouderd. Kanonnen hebben er nooit gestaan. Het fort is inmiddels op een verantwoorde manier gerestaureerd en de bomvrije kazerne is geschikt gemaakt voor gebruik in de 21e eeuw.

Margriet van der Sloot van het IVN: ‘We laten zien hoe deze oorspronkelijk kale militaire constructie nu een grote natuurlijke rijkdom herbergt, waar veel te genieten valt. In overleg met de fortwachter kunnen we het binnenste van het fort ook nog laten zien… Voor deze IVN-wandeling verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). Hier vertrekken we per auto om 13:30 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de wandeling gaan. De wandeling start om 14.00 uur aan de Fortweg 9 te Houten, bij de wachtpost van het fort.’

Deelname aan de wandeling is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids: Pieter van den Tillaard, tel. 030 – 6373384.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk