IVN Slootjesdagen komend weekend in Nieuwegein

Van 10 tot en met 12 juni 2022 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Dan vinden voor de achtste keer de IVN Slootjesdagen plaats. Ook in Nieuwegein in Park Oudegein bij het Natuurkwartier aan de Geinoord 9 kunnen de kinderen en hun (groot)ouders zelf op onderzoek uitgaan, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot op zaterdag 11 juni aanstaande om 13.30 uur. Schepnetten zijn aanwezig en deelname is gratis. Samen met de IVN Natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven. Want, hoe gaat het met de sloten in Nieuwegein?

Met de Slootjesdagen wil het IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot.

Tijdens de Slootjesdagen ontdek je het leven in de Nederlandse sloot. Het aantal soorten waterdiertjes en planten geeft inzicht in de biodiversiteit en daarmee de waterkwaliteit van de slootjes. Draag bij aan een grootschalige citizen science onderzoek door de waterdiertjes te tellen en in te vullen op de website van Waterdiertjes.nl. Zo help je onderzoekers van Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en Wageningen Universiteit en Waterschappen om een beter beeld te krijgen van het Nederlandse waterleven. Zij kunnen dan werken aan maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Over IVN Natuureducatie
IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én fascinerend de natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Zelf leren en ontdekken staan hierbij centraal. Want hoe meer je van de natuur begrijpt, hoe meer je ervan gaat houden! En dat geldt natuurlijk ook voor slootjes. Ga je met ons mee naar buiten?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk