IVN Slootjesdag in het Natuurkwartier in Nieuwegein

In Nieuwegein organiseert het IVN op zaterdag 11 juni om 13.30 uur bij het Natuurkwartier een Slootjesdag. Jong en oud kunnen zich gaan verbazen en verwonderen over het onderwaterleven rondom het Milieu Educatief Centrum (MEC).

Wil je weten hoe een waterkever ademt onder water, hoe een libellenlarve eruitziet, hoe een kokerjuffer overleeft in een vijver vol vijanden, hoe alle beestjes aan voedsel komen, welke beestjes er allemaal onder water leven? Kom dan! Schepnetten zijn aanwezig.

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én fascinerend de natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Zelf leren en ontdekken staan hierbij centraal. Want hoe meer je van de natuur begrijpt, hoe meer je ervan gaat houden! En dat geldt natuurlijk ook voor slootjes.

Deelname is gratis, wel graag van te voren aanmleden via: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl. Het verzamelpunt is bij het MEC aan de Geinoord 9 in Park Oudegein.

Over de Slootjesdagen
De IVN Slootjesdagen vinden dit jaar voor de 8ste keer plaats. Van 10 t/m 12 juni 2022 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Kinderen en hun (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met de IVN Natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven.

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk