Katern

IVN organiseert excursie in de Steenwaard

Op zondag 20 mei 2012 organiseert de afdeling IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. een excursie naar de uiterwaarden van Schalkwijk (gelegen bij de pont naar Culemborg); dit gebied heet de Steenwaard en is sinds 2001 toegankelijk.

Janny de Hoog: ‘Ondanks de drukte van het spoorwegverkeer dat hoog boven de uiterwaarden het viaduct overgaat, is de Steenwaard een prachtig natuurgebied geworden. Er zijn hopelijk in deze tijd van het jaar veel bloemen te zien zoals Streepzaad, Sint Janskruid, Margrieten en met heel veel geluk orchideeën. Ook voor vogels is het een bijzonder gebied: er zijn veel ganzen aanwezig, maar er zijn ook oeverzwaluwen te zien. Er is een grote plas gemaakt waar veel soorten amfibieën leven zoals kikkers, kamsalamander, rugstreeppad. Kortom een prachtig gebied om op een hopelijk zonnige zondagmiddag te gaan verkennen.’

De excursie begint om 13.45 vanaf het bord Steenwaard aan de Veerweg bij Schalkwijk, vlakbij de pont naar Culemborg. Het is ook mogelijk om te vertrekken om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. Vanaf daar wordt gereden naar het startpunt van de excursie. De excursie zal zo’n 1,5 uur duren; goed schoeisel (laarzen of waterdichte schoenen) is aan te raden in verband met eventuele modderigheid van het pad. Deelname aan de excursie is gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk