IVN organiseert een publieke voorjaarswandeling door Amelisweerd

Zondag 23 februari om 10.30 uur houdt het IVN afdeling Nieuwegein, de landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie, een publieke voorjaarswandeling door Amelisweerd. De start is om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Oud Ameliswaard in Utrecht.

De carpoolers kunnen gezamenlijk vertrekken om 10.00 uur bij Jack’s Grillhouse in Nieuwegein. Het kan nat en modderig zijn, daarom zijn waterdichte, stevige schoenen of laarzen aan te raden.

Het is nog wel geen voorjaar, maar het komt eraan. In Amelisweerd zie je dat aan de eerste stinzenplanten, zoals sneeuwklokken, krokussen, winterakonieten en mogelijk al wat andere vroege bloeiers. Tijdens deze IVN-wandeling wordt ook aandacht besteed aan de bomen die er staan, en ongetwijfeld zult u kunnen genieten van de zang van allerlei vogels die ook de lente al in hun bol hebben.

Deelname aan de excursie is gratis, een kleine vrijwillige bijdrage in de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids Cecile Kuipers (06-57645520).

Door o.a. wandelingen te organiseren wordt kennis gedeeld en natuurbeleving uitgewisseld en wordt natuur dicht bij huis verrassend zichtbaar gemaakt door het IVN.

One thought on “IVN organiseert een publieke voorjaarswandeling door Amelisweerd

  1. SC

    Zo te zien wordt er niets gezegd over de verbreding van de Ring Utrecht, waarvoor al veel schade aangericht is in Amelisweerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren