IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. houdt weer haar jaarlijkse Nachtvlindernacht

Heb je wel eens een witte tijger, een hyena of Peper en Zout in je eigen omgeving gezien? Of wist je dat er ’s nachts huismoeders en zwarte weeskinderen in het Park Oudegein zijn? Het zijn allemaal nachtvlinders en er zijn er nog veel meer!

Nieuwsgierig? Kom en doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht! Elk jaar worden in heel Nederland de nachtvlindersoorten bekeken en geteld zodat we weten hoe het met de nachtvlinders gaat. Alle soorten worden uitgezocht en doorgegeven aan deze website en die gegevens gebruikt De Vlinderstichting.

De organisatie: ‘We lokken de nachtvlinders o.a. op de bomen met een speciale stroop die ze lekker vinden en met twee grote doeken met licht erachter. Samen kijken we welke vlinders eropaf komen. Kinderen zijn welkom onder begeleiding. Neem een zaklantaren mee.’

De Milieuwerkgroep Houten en de IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. werken samen en organiseren op 3 september, speciaal voor haar leden, de Nachtvlindernacht in het Natuurkwartier (Milieu Educatie Centrum) in Nieuwegein. Inloop is vanaf  21.00 uur met koffie en thee en sap. Om 21.15 uur wordt gestart met de nachtvlinders bekijken.

De toegang is gratis maar i.v.m. de Coronamaatregelen en een beperkt aantal mensen van 30 totaal moet je je van tevoren aanmelden. Je kunt na aanmelding komen en naar huis gaan wanneer je wilt. Het hek sluit uiterlijk om 01.00 uur.

Bij aanhoudende regen of storm kan de Nachtvlindernacht niet doorgaan, in dat geval wordt de Nachtvlindernacht 1 dag later gehouden en wel op zaterdag 4 september, deelnemers krijgen dan bericht hierover. Meld je aan via het e-mailadres: nachtvlinderwerkgroep7@gmail.com en vermeld met hoeveel personen je komt.

De Vuursteenvlinder

Het Natuurkwartier is gevestigd in Park Oudegein aan de Geinoord 9 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren