IVN Herfstwandeling langs het Vuylcoppad

IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert op zaterdag 18 november weer een herfstwandeling. Deze wandeling van 9 km zal gelopen worden langs het Vuylcoppad, een klompenpad bij Schalkwijk. De wandeling duurt circa 3 uur, dus een lunchpakket meenemen en wat te drinken wordt geadviseerd. Deelname is gratis.

Herfstwandeling

Als deelnemer wandelt u door het buitengebied van Schalkwijk, langs weilanden, de Schalkwijkse Wetering, het Verdronken Bos en langs een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de weilanden kunnen misschien al de eerste ganzen worden waargenomen die hier komen overwinteren vanuit de Noord-Siberische toendra’s. Verder gaat u als deelnemer op zoek naar vruchten en zaden aan bomen en struiken, die in de late herfst nog aanwezig zijn.

Voor de deelnemers die mee willen wandelen is het verzamelpunt om 10:00 uur op de parkeerplaats van het Natuurkwartier aan Parkhout 2 in Nieuwegein. Vandaar wordt gecarpoold naar het startpunt van de wandeling. Wel graag aanmelden bij publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk