IVN fietstocht met natuurwandeling naar het Eiland van Schalkwijk

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zaterdag 17 juli om 10.00 uur een fietstocht met natuurwandeling naar het Eiland van Schalkwijk in Tull en ‘t Waal.

Op het Eiland van Schalkwijk is het historische landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie nog volop te zien en te beleven. De verschillende forten verbinden het landschap. Ook de open schootsvelden en de inundatiegebieden zijn nog heel gaaf. We gaan fietsen en wandelen naar het werk aan de Waalse wetering, komen langs het inundatiekanaal en wandelen door het prachtige landschap. In deze tijd kunnen we misschien ook nog jonge weidevogels zien, zoals de kievit en misschien zelfs de grutto.

Wij zijn blij om u de eerste excursie in het seizoen te kunnen aanbieden. Vanwege de beperkingen door Covid-19 hanteren wij andere regels dan vroeger. Wij vragen u om zich aan te melden via de mail. Er is een maximaal aantal deelnemers, zodat we per gids maximaal 6 mensen mee op pad nemen en voldoende afstand houden tot elkaar. Aanmelden kan tot donderdagavond 15 juli, tot 20.00 uur. Daarna laten we iedereen weten of u mee kunt met de excursie.

Als u verkouden bent of andere ziekteverschijnselen heeft die mogelijk op een Corona besmetting duiden, of in uw omgeving iemand heeft, die dit type klachten heeft, meldt u dan weer af.

Voor deze IVN-excursie is het verzamelpunt zoals gebruikelijk op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein). Hier vertrekken de deelnemers om 10.00 uur per fiets naar het Eiland van Schalkwijk in Tull en ‘t Waal. Vanwege de wandeling is het handig om stevige wandelschoenen te dragen.

Voor informatie over de wandeling en fietstocht kunt u bellen naar IVN-gids Carin Laarman (06 – 31781327). Het mailadres voor het aanmelden is carin.laarman@live.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk