IVN-excursie Stinzenplanten op landgoed Nijenrode

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zaterdag 16 maart 2024 om 13.30 uur een excursie stinzenplanten in het Parkbos op het landgoed Nijenrode in Breukelen. Deelname aan de excursie is gratis, een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom.

Al vroeg in het jaar kunnen we op oude landgoederen en in tuinen genieten van de eerste lentebloeiers, de stinzenplanten. Planten die in vroeger eeuwen aangeplant werden op diverse buitenplaatsen en daar nog altijd uitstekend. Onder stinzenplanten vallen bekende en minder bekende bol- en knolgewasjes als sneeuwklok, krokus, narcis en sterhyacintjes, holwortel, maar ook een aantal vaste planten als nieskruid en aronskelk.

Voor deze IVN-excursie is het verzamelpunt voor vertrek op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Hier vertrekt u per auto om 13.00 uur. U kunt ook rechtstreeks naar landgoed Nijenrode gaan, het adres is Straatweg 25 in Breukelen. De excursie start daar om 13.30 uur. Het is nodig om je van tevoren aan te melden. Aanmelden uiterlijk 13 maart per e-mail (publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk