Katern

IVN excursie naar het Elpad in Houten

Het IVN Nieuwegein/IJsselstein, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid, organiseert op zondag 12 mei om 13.30 uur een excursie naar het Elpad in Houten. Het Elpad is een pad dat loopt van de Kanaaldijk-Zuid naar de Waalseweg, door een stuk recent aangelegd bos. Het gebied is tussen 1979 en 2002 via ruilverkaveling in het bezit gekomen van Staatsbosbeheer. Ondanks dat het Elpad een smalle strook bos is, is het wel een mooi stukje natuur in de gemeente Houten.

Willemien Weerkamp: ‘We lopen langs verschillende stukken natuur. Een groot gedeelte van het Elpad bestaat uit bos (vooral eiken, elzen, wilgen en essen zijn geplant); maar ook een hoogstamboomgaard maakt onderdeel uit van dit stuk natuur. Nadruk tijdens deze excursie zal gelegd worden op de waterdieren die in de vele sloten langs het pad voorkomen.’

Vertrek is om 13.30 uur vanaf Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. Deelname aan de excursie is gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk