Katern

IVN excursie: ‘Dood weermiddel, levende natuur’

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 11 oktober een natuurexcursie op het terrein van fort ‘t Hemeltje in Houten.

Fort ‘t Hemeltje is de jongste van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en was in 1881 gereed. Het fort is inmiddels op een verantwoorde manier gerestaureerd en verkeert min of meer in de oorspronkelijke staat, met wat moderne aanpassingen.

Het thema van de excursie is “Dood weermiddel, levende natuur”. Het IVN laat zien hoe een oorspronkelijk kale militaire constructie een grote natuurlijke rijkdom kan opleveren, waar van te genieten valt. ‘We hopen dit jaar ook weer veel paddenstoelen op het terrein te zien! En misschien kunnen we het binnenste van het fort ook nog laten zien… ‘ aldus Karin Lenten van het IVN.

Als je mee wilt doen met de excursie dan is het verzamelen om 13.30 uur bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein of om 14.00 uur aan de Fortweg 9 bij de wachtpost van het fort in Houten. Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk