‘IVN excursie bij natuurcentrum de Schaapskooi in Schoonrewoerd’

IVN natuur educatie (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zaterdag 30 maart 2019 een wandelexcursie in Over-Heicop. Het reservaat Over-Heicop is een klein natuurgebied in de Vijfheerenlanden. Je vindt hier mooie vochtige graslanden en grienden, waar veel verschillende planten en dieren voorkomen.

IVN Nieuwegein: ‘We maken hier een afwisselende lentewandeling. We gaan op zoek naar de eerste bloeiende planten, zoals dotterbloem, pinksterbloem en allerlei wilgen. Ondertussen speuren we naar groene, bruine en heikikkers. De eerste lentevogels zoals tjiftjaf en grutto zijn al weer in het land, dus die gaan we vast wel zien en horen.’

Voor deze IVN-excursie is het verzamelpunt op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Vertrektijd is 10.00 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de excursie gaan. De excursie start om 10.30 uur bij de schaapskooi op Overboeicop 15 in Schoonrewoerd. Aangeraden wordt dat u stevige wandelschoenen draagt.

Deelname aan de excursie is gratis. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor meer informatie kunt u bellen naar de IVN-gids: Everdien Smeenk, haar telefoonnummer is: 030 – 68 858 71.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren