IVN-cursus Tuinreservaten (2017)

Het IVN (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.) organiseert voor het derde achtereenvolgende jaar weer een cursus Tuinreservaten waarin je handvatten krijgt aangereikt voor aanleg en onderhoud van een natuurvriendelijke tuin. De cursus is bedoeld voor iedereen die een groen tuinhart heeft of dat wil krijgen en wie tuinieren en natuur wil combineren. Ook zeer geschikt voor wie zijn (oudere) tuin een opknapbeurt wil geven en open staat voor nieuwe ideeën. Er wordt een stuk theorie aangereikt, maar vooral krijg je praktische tips waarmee je aan de slag kunt in je eigen tuin. Jouw tuin is gedurende de hele cursus het uitgangspunt.

De cursusprijs bedraagt € 70,–, voor IVN-leden € 60,–. Dit is inclusief de cursusmap, de lessen en het boek Diervriendelijk Tuinieren. Wil je je opgeven voor deze cursus dan kan dat door vóór 1 december 2016 een email te sturen naar ton.ikink@gmail.com. Overzicht van de lesavonden en excursies:

Maandagavond 16 januari Les 1: Tuinreservaten in vogelvlucht, basis-aspecten tuinontwerp.
Zaterdagochtend 4 februari     Excursie: Bezoek aan een bestaand tuinreservaat.
Maandagavond 13 februari        Les 2: Bodem en keuze van beplanting.
Maandagavond 6 maart    Les 3: Afscheidingen, vogels, zoogdieren, biotopen.
Maandagavond 27 maart    Les 4: Onderhoud, composteren, en water in de tuin.
Zaterdagochtend  8 april    Excursie: Misschien een bezoek aan een tuin van een cursist.
Maandagavond 10 april     Les 5: Ziekten en plagen, diersporen, dieronderkomens.

Alle avonden beginnen om 19.45 uur en eindigen om 21.45 uur en zijn in het Milieu Educatie Centrum van het Nieuwegeins Natuurkwartier. De twee excursies beginnen om 10.00 uur en eindigen omstreeks 12.00 uur. Meer informatie vindt u hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk