IT-vrijwilligers gezocht voor CoderDojo bieb

In Groot-Brittannië en India is programmeren al een verplicht vak op school. In Nederland zijn we nog niet zo ver maar ook onze kinderen zijn dagelijks omringd door telefoons met apps, en technisch speelgoed. Om deze wereld ook in de toekomst vorm te kunnen geven, is het belangrijk dat die komende generatie die technologie kan ontwerpen en bouwen. Daarom start bibliotheek De tweede verdieping met CoderDojo-bijeenkomsten in Nieuwegein.

CoderDojo is een non-profit wereldwijde beweging met als doel kinderen te laten zien dat leren programmeren ‘een leuke, sociale kick-ass ervaring’ is. Daarbij wordt de nadruk gelegd op open source en gratis software.

Kinderen tussen 5 en 17 jaar krijgen bij de Dojo van vrijwilligers les in programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen en games maken. Ben je zelf een (hobby-)programmeur uit Nieuwegein en omgeving? En lijkt het je wat om een paar keer per jaar een middag met een groep kinderen te programmeren? Neem dan voor meer informatie contact op met mediacoach Klaas-Jan van den Brink: k.vandenbrink@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk