Is Ooievaarsnest in Galecop gekraakt?

Afgelopen woensdag brachten wij het nieuws dat het ooievaarsmannetje weer terug was op zijn nest in het buurtparkje tussen de Lucas van Leydenhage en de Reijnesteinseweg. Maar is het wel het mannetje dat sinds twee jaar daar neerstrijkt samen met zijn vrouwtje? Onze ‘ooievaars-fotograaf’ John van Erve bericht onze redactie het volgende:

‘Na een half uurtje posten dacht ik dat “de” mannetjes-ooievaar op het nest landde. Maar toen ik door de telelens de vogel bekeek zag ik dat de zojuist gelande vogel een andere ring om de poot had. Wat zou er aan de hand zijn? Is er een nieuwe ooievaar die het nest heeft gekraakt en “onze” mannetjes ooievaar heeft verjaagd? Of is er een ander vrouwtje op het nest neergestreken? In de hoop dat “ons” mannetje terug zou komen om zijn territoir op te eisen heb ik nog een paar uur gepost. Helaas zonder resultaat. De komende dagen wordt e.e.a. misschien duidelijker. De ringgegevens heb ik inmiddels opgevraagd.’

Houd De Digitale Stad Nieuwegein in de gaten. De redactie zal, net zoals voorgaande jaren, u weer op de hoogte houden omtrent het nest in de wijk Galecop. Na onderzoek weten we dat de ‘onbekende’ ooievaar in 2013 gesignaleerd is in Porto de Lagos Portugal en is ‘ie geringd in 2012 bij de opvang De Lokkerij De Schiphorst in Drente en in 2014 gezien in Houten en Park Oudegein en vandaag dus in Galecop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk