Irritaties aan de Ringstede

Sinds enige weken zijn er bouwactiviteiten aan de Ringstede. Het gebied wordt heringericht. Een nieuwe fietsenstalling, nieuwe bestrating etc. Afgesproken is dat de bouwactiviteiten niet eerder beginnen dan 07.00 uur in de morgen, dit in verband met de rust voor de omwonenden. Maar herhaaldelijk worden deze afspraken geschonden, daarom staat er sinds enkele weken een bewaker aan de Bankstede die moet zorgen dat de bouwvakkers zich aan de afspraak houden. Dit lukt niet altijd.

Een omwonende: ‘Gisteren (redactie: vrijdag 19 augustus 2011) was het weer eens raak op de Ringstede, om 05.55 uur komt de bewaker aan om de rust te bewaren. Met veel kabaal sleept hij de hekken naar het begin van de Ringstede. Gevolg ……….. weer geen wekker nodig vandaag! Vervolgens wil er om 06.30 uur iemand toch de Ringstede op. Het hek word weer over de straatstenen opzij geschoven. Om 06.55 uur staan er veel ongeduldige stratenmakers voor het hek, toeterend en boos dat ze er niet door mogen.’

Volgens de gedupeerde bewoner zou de bewaker niet opgewassen zijn tegen de initimadties van de bouwvakkers en zo zwicht en de bouwvakkers toegang geeft tot de Ringstede. Ook laat de bewoner weten dat een bouwvakker bedreigingen heeft geuit aan zijn adres: ‘Hij zou mij zaterdag of zondag wel eens komen opzoeken als ik de foto’s niet verwijder die ik heb gemaakt van bovenstaand voorval.’ De gemeente is inmiddels weer ingelicht, en de klager? Hoopt volgende week maar weer op beter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk