Inzamelen van kleine elektrische spullen gaat steeds beter in Nieuwegein

Het gaat goed met de gescheiden inzameling van batterijen, adapters en snoeren, cardridges, lampen en cd’s in Nieuwegein. Op vijftien plekken in Nieuwegein staan de zogenoemde Blipverts. Op ‘t eerste oog ziet deze er uit als een moderne reclamezuil maar wanneer u er voor staat, ziet u dat er allemaal vakjes zijn waar u tal van kleine spullen in kunt weggooien zoals uw batterijen en oude snoertjes. De meeste Blipverts staan bij de winkelcentra of hebben een centrale plek in de wijk. Ze staan er sinds oktober drie jaar geleden.

De Blipverts zijn populair om batterijen, adapters en snoeren en cd’s, dvd’s en hoesjes in weg te gooien. De Blipverts aan de Walnootgaarde, Kauwenhof, Galecop Simon vestdijkhove/Thorbeckpark, Galecop Thorbeckeplaats en in Hoogzandveld leveren het beste resultaat.

Landelijk is in het eerste jaar dat een Blipvert in het straatbeeld verschijnt, een gemiddelde van 212 kilo per station per jaar. Nieuwegein komt het eerste jaar uit op 222 kilo per station. In het tweede jaar is er een gemiddelde van 223 kilo per station per jaar. Nieuwegein komt uit op 293 kilo en dat is 32 procent meer. In het derde jaar is er een gemiddelde van 250 kilo per station per jaar. Nieuwegein komt uit op 369 kilo en dat is 48 procent meer.

Hergebruikt
De gemeente Nieuwegein laat weten: ‘We hebben de Blipverts laten plaatsen om het voor u makkelijk te maken kleine elektrische apparaten en onder meer CD’s, batterijen, spaarlampen in te zamelen. Het gemak is dat wanneer u boodschappen gaat doen meteen deze spullen kunt inleveren. We beschouwen deze spullen als grondstoffen omdat het grootste deel er van weer hergebruikt wordt. Vooral CD’s, batterijen en spaarlampen worden goed ingezameld via de Blipverts. We zijn blij dat het goed gaat en we bedanken u voor uw inzet!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren