Inwoners van Nieuwegein ergeren zich het meest aan het slechte onderhoud van de groenvoorziening

Als het om onze eigen woonomgeving gaat, willen we vaak het allerbeste. Wat nu als het woongenot verstoord wordt door hondenpoep, zwerfafval of slecht onderhouden groen? Dan bellen, mailen of appen we naar de gemeente. En dat gebeurt massaal. Buurtfacts berekende dat alle Nederlanders samen in 2015 zo’n 1,9 miljoen zogeheten meldingen over de openbare ruimte bij de gemeente indienden.

De gemeente Nieuwegein ontving in 2015 in totaal 6608 meldingen en klachten van burgers over de openbare ruimte. Dat zijn 11 klachten per 100 inwoners. Dat is hoger dan het Nederlands gemiddelde (9 klachten per 100 inwoners). Openbare groenvoorziening is de inwoners een doorn in het oog en komt hiermee op plek een  van de grootste ergernis met. Goede tweede is de klacht over de wegen in Nieuwegein, hier kwamen 1237 nmeldingen voor binnen. Het zwerfafval kom op een goede plek drie met 957 meldingen. Bekijk hieronder waarover nog meer wordt geklaagd.

Afval/zwerfafval: 957 meldingen – Percentage 14%
Groen: 1697 meldingen – percentage 26%
Handhaving/overlast: 407 meldingen – percentage 6%
Hondenpoep: 140 meldingen – percentage 2%
Ongedierte: 333 medingen –  percentage 5%
Openbare verlichting e.d.: 549 meldingen – percentage 8%
Parkeren: 468 meldingen – percentage 7%
Speelterreinen: 129 meldingen – percentage 2%
Verkeer/gladheid: 213 meldingen – percentage 3%
Water/riolering: 431 meldingen – percentage 7%
Wegen: 1237 meldingen –  percentage 19%
Overige/onbekend: 47 meldingen –  percentage 1%

One thought on “Inwoners van Nieuwegein ergeren zich het meest aan het slechte onderhoud van de groenvoorziening

  1. Udo Tenge

    Dit slaat duidelijk niet alleen op de groenvoorzieningen, maar zelfs op meer dan de gehele openbare ruimte (zie handhaving/overlast). Wat betreft de groenvoorzieningen geldt m.i. het zwerfafval, de hondenpoep en ondoelmatig onderhoud* als iets waarover wel degelijk te klagen valt. Zwefafval en hondenpoep zijn moeilijk door de gemeente te beheren, ze zijn te danken aan minder sociale inwoners en passanten,
    Ondoelmatig onderhoud slaat in feite op de mensen die daarmee belast zijn. Snoeien geeft veel ergenis, doordat er weinig of niets wordt gedaan aan de doornige en voor passanten riskante wilde bramen, waarvan er steeds meer opduiken. Deze planten zouden met wortel en tak moeten worden verwijderd!
    In veel plantsoenen staan tegenwoordig lage, langbloeiende heesters. Lekker overzichtelijk en ideaal voor de bijtjes, maar er wordt wel in de plantsoen gewied maar niet onder de heestertjes, waardoor ze worden overwoekerd met klimplaten en kruipgras.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk