Inwoners denken mee over Welstandsbeleid

Authentieke gebouwen bewaken, groen beschermen waar het kan, maar niet alles zo maar welstandsvrij geven waren in grote lijn de geluiden die op de meedenkavond over welstand maandagavond 17 februari in de wijk Zuilenstein te horen waren. De betrokkenheid was groot, de sfeer plezierig de kritische opmerkingen waren constructief en veel verhalen, meningen en anekdotes werden onderling gedeeld.

Gemeente Nieuwegein wil haar welstandsregels vereenvoudigen. Streng daar waar het moet en vrij daar waar het kan. Iedere wijk in Nieuwegein is geanalyseerd en in kaart gebracht. Deze kaart laat bijvoorbeeld zien waar bijzondere gebouwen ( huizen, complexen etc) staan, welke gebouwen uit welke periode komen, gebouwen die als herkenningspunt gezien worden etc. Deze kaart wordt in de wijk besproken met iedereen die dat wil. Gekeken wordt of de analyse juist is en overeenstemt met de ervaringen die de bewoners hebben in de praktijk. Daarnaast beoordelen de bewoners op welk gebouw strengere en op welk gebouw minder strenge regels toegepast moeten worden. Inmiddels zijn er nu vijf avonden geweest in verschillende wijken. Aan het einde van het traject komt er een avond waarin alle deelnemers en overig geïnteresseerden kunnen zien hoe de praktijkervaring is meegenomen in de kaarten. De volgende en laatste avond is 24 februari.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren