Intocht van Sinterklaas in Vreeswijk

Zaterdag 18 november 14.00 uur komt Sinterklaas met zijn pieten aan in het Nieuwegeinse Vreeswijk. Voordat de Sint aanmeert in Vreeswijk, is er in de Oude Sluis vanaf 12.00 uur een leuk voorprogramma. Zo zijn er klimpieten aanwezig en worden er door de kinderen Sinterklaasliedjes gezongen.

Sinterklaasmarkt en atracties
Van 12:00 uur tot 17:00 uur is er een sinterklaasmarkt aan het begin van de Dorpsstraat. Er worden kinderactiviteiten georganiseerd, waaronder sinterklaasspelletjes. Gelijktijdig is er een kermis met draaimolen en zweefmolen.

Pakjesboot
De pakjesboot wordt begeleid door een aantal kleine bootjes met pieten erop. Ook zijn er een zweefpiet en muziekpieten aanwezig. De stoet komt om 13.40 uur langs Nieuw-Vreeswijk.

Om 14.00 uur gaat de Sint aan wal in de Vreeswijkse Oude Sluis, waar de burgemeester hem opwacht. Daarna zal de Sint zijn tour starten vanaf de Dorpsstraat in zijn authentieke auto. Om 15.30 uur beëindigt de Sint zijn bezoek aan Vreeswijk om vervolgens op andere locaties in Nieuwegein een bezoek te brengen.

Sinterklaas kleurwedstrijd
In aanloop naar Sinterklaas is er niets leuker dan Sinterklaas kleurplaten te kleuren. Lekker knus binnen met de verwarming aan en de pepernoten op tafel. Kinderen kunnen een mooie kleurplaat kleuren van Cadeaupiet of van de Sint met Amerigo. Kleur je mee?

Inleveren
Klik op de afbeelding om de kleurplaat te downloaden en uit te printen, maar ze liggen ook klaar bij de Dagwinkel. Lever je de kleurplaat vóór 15 november in bij Dagwinkel Vreeswijk of Broodje Kaas, dan zal Sint het mooiste kunstwerk belonen met een leuke verrassing.

2 thoughts on “Intocht van Sinterklaas in Vreeswijk

  1. jacobus

    Ontvang sinterklaas op het stadshuis, dit is altijd de bedoeling geweest.zodra het nieuwe stadshuis bewoond zou zijn, dan zou sinterklaas daar ontvangen worden.sinterklaas kan afmeren met zijn pieten voor het stadshuis.
    Dit zou ook beter zijn voor ondernemers van city, nu gaan de mensen al weg bij city, omdat hij daar veelte laat aankomt

  2. Kerstman

    Vreeswijks feestje niet laten inpikken door City (noorderlingen) 🤣😜

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk