Intocht Sinterklaas

Op zaterdag 13 november a.s. komt Sinterklaas met zijn Pieten en zijn pakjesboot aan in Oud-Vreeswijk. Door de tijdelijke sluiting van de Koninginnensluis zijn er dit jaar zelfs twee boten. Er is een muziekboot vol met muzikale Pieten, direct gevolgd door de boot met Sinterklaas. Ze arriveren omstreeks 13.30 uur bij de Amaliabrug aan het einde van de Prins Hendriklaan (de Punt) en varen langs Nieuw-Vreeswijk naar de Oude Sluis. Om 14.00 uur wordt Sinterklaas daar door burgemeester Cor de Vos, een kinderkoor van de Willem-Alexanderschool en alle kinderen verwelkomd. Daarna volgt een rondrit per koets door Oud-Vreeswijk.
De route is als volgt: Oude Sluis, Dorpsstraat, Koninginnenlaan, Handelskade tot de Cornewalstraat v.v. en Koninginnenlaan, waarna hij te voet naar het podium bij Visser Elektro zal lopen. Op het podium kunnen de kinderen Sinterklaas een handje en misschien ook wel een mooie tekening geven. Sinterklaas heeft al gemeld dat hij het erg leuk vindt, wanneer de kinderen een eigengemaakt mijter of een Pietenbaret dragen.Wanneer Sinterklaas daarna vertrekt naar winkelcentrum Cityplaza, gaat het feest door in Vreeswijk. Want vanaf 12.00 tot 17.00 uur zijn er weer leuke kinderattracties in de Dorpsstraat, zoals een zweef- en draaimolen,een paar kramen met lekkers en er zijn leuke Sinterklaasspelletjes.Vanuit Vreeswijk gaat Sinterklaas naar de kinderen in Cityplaza. Daar zullen vanaf 15.15 uur al veel kinderen aanwezig zijn, want er is dan een aantal dans- en zangpieten op het middenplein om er samen met de kinderen al een feest van te maken. Om 16.00 uur arriveert Sinterklaas dan bij het grote parkeerterrein naast theater De Kom. In de koets gaat hij dan naar de ingang van winkelcentrum Cityplaza dat gelegen is aan dit parkeerterrein. Dan loopt hij door het overdekte centrum naar het middenplein. Om 16.15 uur ontvangt Sinterklaas de kinderen op het podium.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 15 november komt Sinterklaas met zijn zwarte Pieten weer aan in Vreeswijk. Hij zal met zijn boot om ongeveer 13.40 uur de Koninginnensluis passeren en om ca. 14.00 uur zal hij aanmeren en verwelkomt worden bij de trappen van de Oude Sluis. Daarna zal hij op zijn schimmel een rondrit maken in de directe omgeving. De route is: Oude Sluis, Dorpsstraat, Koninginnenlaan, Handelskade tot Zuiderstraat v.v., Koninginnenlaan, Dorpsstraat, Oude Sluis, Frederiksoord, Gildenborchlaan, Wierselaan en Fort Vreeswijk.

Daarna (om ca. 15.00 uur) brengt de Sint en zijn Pieten een bezoek brengen aan het Buurthuis Vreeswijk, waar de kinderen uit Vreeswijk van harte welkom zijn om met clowns de komst van de Sint de grote zaal van het buurthuis af te wachten.

Het buurthuis is om 14.00 uur geopend en het feest is bestemd is voor kinderen van 3 tot 10 jaar (per kind één begeleider toegestaan). De kinderen van 3 tot en met 7 jaar in de grote zaal en kinderen van 8 tot 10 jaar kunnen naar de discozolder voor een echte Pietendisco!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk