Interactieve onthulling spetterend kunstwerk

Onder de noemer Culturele Activiteiten Binnenstad (CAB) organiseerde de gemeente Nieuwegein de afgelopen 2,5 jaar verschillende leuke activiteiten om het stadscentrum in de bouwperiode levendig te houden. Zo sierden de teksten van dichtende Nieuwegeiners in ‘Schuttingtaal’ de gebouwen en bouwhekken in de binnenstad. Ook leefde jong en oud zich uit aan de kleurrijke kleitafels van ‘Clay Dee Day’ op Cityplaza. En maar liefst 31 ‘Lokale helden’ werden op Parkeerterrein West gehuldigd met hun eigen vlag.

Nu de eerste bouwfase van de binnenstad bijna klaar is, komt ook een eind aan CAB. Aanstaande vrijdag 10 februari om 18.00 uur onthult wethouder Bert Lubbinge op het winkelplein voor het Stadshuis een interactief kunstwerk van Sober Industries waarmee hij het CAB project op spetterende wijze afsluit. U bent van harte welkom bij deze onthulling. Hier kunt u dan zelf achter de knoppen staan en de lichtprojecties op het kunstwerk projecteren.

Met een spectaculair beeld van Sober Industries en digitale projecties door Studio Rewind wordt Culturele Activiteiten Binnenstad op bijzondere wijze afgesloten. Het kunstwerk, dat vier weken te bewonderen is in de binnenstad van Nieuwegein, bestaat uit twee krachtige ‘houten waterstralen’ die vanuit de grond omhoog komen en spetterend samenkomen als in een explosie. Het beeld is opgebouwd uit vele stukken houtplaatjes waarop 3D-mapping wordt toegepast. ‘Mapping’ is een bijzondere combinatie van geprojecteerde animaties en volgt precies de lijnen van de sculptuur. Wanneer het donker is, is hierdoor een bijzonder patroon op het kunstwerk te zien. Een ware lust voor het oog.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk