Intentieverklaring KVO winkelcentrum Makado

Winkelcentrum Makado streeft ernaar een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in de wacht te slepen. Winkelcentra krijgen dat toegekend als ze voldoen aan een aantal eisen van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing. Doel is om de veiligheid en het welzijn voor iedereen in het winkelcentrum te bevorderen. Om dat te bereiken ondertekenden verschillende partijen vorige week een intentieovereenkomst in het Makadocentrum.

Het winkelcentrum werkt hiervoor samen met de Veiligheidsregio Utrecht (VRU), de beheerder, de politie en de gemeente. Namens de gemeente plaatste burgemeester Frans Backhuijs zijn handtekening. Na de ondertekening wordt een definitief convenant opgesteld voor het samenwerkingsverband. Uiteindelijk moet dit leiden tot de toekenning van het keurmerk. Daarvoor kunnen winkelcentra in totaal vijf sterren krijgen. Het CCV (Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid) ondersteunt de samenwerkende partijen om de eerste ster te halen.

Het KVO is een middel waarmee een veilige omgeving voor ondernemers en bezoekers wordt bevorderd en in stand wordt gehouden. Dat gebeurt door training van de deelnemers, het opstellen van veiligheidsplannen en het invoeren van maatregelen om criminaliteit tegen te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk