Intentieovereenkomst ontwikkeling Doorslagzone

De ontwikkeling van de Doorslagzone is weer een stap dichterbij. Woensdag 12 februari a.s. tekenen wethouder Binnenstad Hans Adriani samen met Jan Voorrips, directeur vastgoedontwikkeling van Ballast Nedam Ontwikkeling en Hans Meurs, directeur Vorm een intentieovereenkomst. Partijen verbinden zich hiermee aan de ontwikkeling van de Doorslagzone door samen een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Na ondertekening start het haalbaarheidsonderzoek, die eindigt naar verwachting eind 2014. Daarna gaan de partijen in gesprek met potentiele afnemers.

Wethouder Hans Adriani: ”Ik ben erg blij dat we met de ontwikkeling van de Binnenstad weer een stap verder zijn. Partijen willen wederom investeren in de ontwikkeling van de Binnenstad Nieuwegein. Mogelijkheden om je vrije tijd te besteden en wonen behoren tot de wensen en vullen het huidig aanbod goed aan.”

In juli 2013 eindigde de concurrentiegerichte dialoog voor de Doorslagzone (het gebied tussen het Stadshuis en de Stadsboulevard) aan de oostzijde van de Binnenstad. Het college gaf vervolgens de opdracht om uit te zoeken of er andere mogelijkheden waren om tot ontwikkeling te komen, binnen de kaders van de aanbestedingsregels, en deze uit te werken. Dit werd de onderhandelingsprocedure zonder aankondiging. De afgelopen maanden overlegde de gemeente met bovengenoemde twee partijen en onderzocht ze of er voldoende basis was om met elkaar een traject in te gaan. Dit overleg resulteerde in de intentieovereenkomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren