Integriteit Wethouder Lubbinge in het geding

PvdA Wethouder Bert Lubbinge staat momenteel onder grote druk. Niet alleen de miskleun omtrent de asbeststraat (Zwanenburgstraat) maar ook het vertrek van raadslid Haseena Bakhtali kan hem nu opbreken. Bakhtali heeft op 23 september laten weten de PvdA te verlaten en zelfstandig verder te gaan. Reden van de breuk is dat zij haar vertrouwen heeft verloren in de beide PvdA-voormannen (Wethouder Lubbinge en raadslid Hans Adriani) die ook na lang en intensief fractieberaad onherstelbaar is gebleken. Bakhtali was naast haar werkzaamheden als raadslid, ook in loondienst bij de Stichting Welzijn Nieuwegein.
Gisteren heeft Bakhtali in een brief aan alle raadsleden (klik hier voor de brief) laten weten dat, naar haar mening, zij ongeoorloofde druk en belangenverstrengeling hebben ingezet. Dit vanwege dat Lubbinge en Adriani de subsidierelatie van de gemeente Nieuwegein met haar werkgever, de Stichting Welzijn Nieuwegein, hebben aangekaart om Bakhtali onder druk te zetten om de zetel binnen de PvdA te houden. Genoemde brief (klik hier voor de brief) is door de fractie van de PvdA doorgestuurd naar haar werkgever, die op basis van de inhoud van die brief aan de burgemeester besloten heeft om haar op staande voet te ontslaan.Ook PvdA burgenmeester Cor de Vos heeft besloten geen actie te ondernemen omtrent de mogelijke chantage van de PvdA wethouder Lubbinge, met als argument een en ander slechts als een interne aangelegenheid van de PvdA te beschouwen. Hiermee is dus voorbijgegaan aan het feit dat Bakhtali melding heeft gemaakt van de inzet van de subsidierelatie van de gemeente met haar werkgever en dus een vraagstuk van bestuurlijke integriteit.Zowel de gemeente als de Stichting Welzijn Nieuwegein is niet bereid tot het geven van commentaar. Uit vertrouwelijke gesprekken weet de redactie meer. Inmiddels is door Bakhtali een brief gestuurd naar de Commissaris van de Koningin om bovenstaande te onderzoeken. Is de Nieuwegeinse gemeenteraad nog in staat om onderscheid te maken tussen de PvdA en het gemeentebestuur van Nieuwegein?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren