Instuif ruimtelijke vormgeving en techniek

Kinderen uit Nieuwegein en omgeving kunnen in het weekend lekker creatief aan de slag in de ateliers van DE KOM! Op vier zaterdagen in juni en juli houdt DE KOM van 10.00 tot 11.30 uur een instuif Ruimtelijke Vormgeving & Techniek voor kinderen vanaf 4 jaar, ter kennismaking met beeldende kunst en techniek. Op elk van deze zaterdagochtenden is er een workshop techniek en een workshop ruimtelijke vormgeving. De kosten per workshop bedragen € 5,00. Aanmelden kan via sandra@dekom.nl. Op zaterdag 6 juli zijn er de workshops ‘camera obscura’ en ‘je eigen vlieger’.

Voordat de fotocamera werd uitgevonden was er de camera obscura. Deze camera beeldde op een scherm objecten af die vervolgens overgeschilderd konden worden. Kinderen maken zelf zo’n camera obscura met een schoenendoos, aluminiumfolie, overtrekpapier, zwarte verf en een punaise. Als de camera’s af zijn bekijkt iedereen de beelden onder een zwart doek. En dan zal blijken dat alles op z’n kop staat!

Kinderen maken zelf een witte vlieger waarmee ze deze zomer heerlijk kunnen buiten spelen. Als er voldoende tijd is toveren de kinderen de vlieger ook nog om tot een waar kunstwerkje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk