Inspreken over Keuzenota ´Nieuwegein Kiest´

Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober kan iedereen die dat wenst, de raadscommissies toespreken over de keuzenota ‘Nieuwegein Kiest’. ‘Nieuwegein Kiest’ is een al langer lopend project waarin keuzes worden gemaakt over de toekomst van de stad. De keuzenota ‘Nieuwegein Kiest’ is een uitwerking van het strategisch kader ‘Nieuwegein Kiest’, dat de gemeenteraad in april van dit jaar heeft vastgesteld.

In de keuzenota wordt aangegeven hoe de in april gemaakte keuzes doorwerken in de verschillende gemeentelijke projecten, diensten, subsidies, et cetera. De nota bevat ook keuzes over de besteding van de financiële middelen van de gemeente: waar willen we in de toekomst het gemeenschapsgeld wél en níet aan besteden. Dit heeft in een aantal gevallen al gevolgen voor 2005. Het college maakt vrijdag 8 oktober de Keuzenota bekend. Daarna wordt deze besproken door de raadscommissies. De gemeenteraad besluit er 11 november definitief over, bij de behandeling van zowel de Keuzenota als de begroting 2005- 2009.

De Keuzenota is vanaf vrijdag 8 oktober in te zien via de website van de Gemeente Nieuwegein. De nota ligt dan ook ter inzage in alle buurthuizen, de bibliotheken en de Stadswinkel in het gemeentehuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk