Insectenexcursie voor jong en oud in Hei- en Boeicop

Insectenexcursie voor jong en oud in Hei- en Boeicop

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 28 augustus 2016 een excursie door Hei- en Boeicop.

Deelnemers zullen zo’n 2 uur wandelen door een afwisselend gebied met bos, griend en soortenrijke graslandjes. U kunt vele kleine fotogenieke en verbazingwekkend veelvormige insecten en andere kleine beestjes gaan zien. Tijdens de wandeling wordt er wat gevangen en later weer vrijgelaten. Helpt u mee? Insecten zijn nog steeds de ‘Aliens’ in ons land en hebben een grote rol in de natuur. Ook de vogelliefhebbers zullen gaan genieten tijdens deze excursie.

Deze, door het IVN georganiseerde, wandeling start om 14.00 uur bij Natuurcentrum de Schaapskooi aan de Overboeicop 15 in Schoonrewoerd. U kunt ook om 13.30 uur vertrekken uit Nieuwegein vanaf de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids Eveline Zijderveld, tel. 06 – 4158 4003 of e-mailen: ezijderveld@solcon.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren