Inschrijving 45-ste Sluizenloop van start

Op zondag 15 september zal in Vreeswijk voor de 45-ste keer de Sluizenloop worden gehouden. De inschrijving voor deze loop is weer geopend. Je kunt één of meer kinderen inschrijven voor de kinderloop of de jeugdloop of voor de wedstrijd- en recreatieloop van 5 km of 10 km. Houders van de Stadspas Nieuwegein mogen gratis deelnemen.

Het parcours
Uit de evaluatie van de Sluizenloop Nieuwegein 2018 bleek dat de brug over de Oude Sluis een goede doorstroming belemmert, vooral bij de wedstrijd- en recreatieloop van 5 km of 10 km. Met het groeiende aantal deelnemers zal het passeren van de brug meteen na de start steeds moeilijker worden. Daarom hebben wij besloten de volgorde waarin de lussen worden afgelegd, om te draaien.

De deelnemers aan beide wedstrijd- en recreatielopen volgen nu eerst de (oranje) lus richting de Prinses Beatrixsluis en daarna de (blauwe) lus door het dorp. De deelnemers aan de 5 km zijn na het passeren van de start- en finishboog klaar. De deelnemers aan de 10 km volgen dan echter nogmaals de (oranje) lus richting de Prinses Beatrixsluis en de (blauwe) lus door het dorp.

Sluizenwandeltocht
Dit jaar wordt de 10de Sluizenwandeltocht tegelijk met de Sluizenloop georganiseerd. Deze wandeltocht met afstanden van 5, 10, 15 en 20 km loopt langs de sluizen van Vreeswijk en Nieuwegein, zoals de nieuwe sluiskolk van de Beatrixsluis. De start is vanaf 08.00 tot 13.00 uur in Dorpshuis Fort Vreeswijk. Voor de 15 en 20 km kan uiterlijk tot 12.00 uur gestart worden. Alle routes zijn uitgepijld. De wandelroutes gaan niet over het parcours van de Sluizenloop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren