Inrichting Noordstedeweg verbeterd

Het verkeer over de Noordstedeweg kan weer ongehinderd zijn weg gaan. Nadat de weg in 2013 een ingrijpende herinrichting heeft ondergaan, heeft in 2014 een evaluatie plaatsgevonden. De afgelopen periode zijn maatregelen getroffen om de inrichting van de weg verder te verbeteren. De werkzaamheden zijn afgerond.

Wethouder Peter Snoeren: “De aanleg van deze fietsroute over de Noordstedeweg was geen eenvoudige opgave. Ik ben blij dat de knelpunten nu opgelost zijn. Ik waardeer ook de inbreng van betrokken inwoners, ondernemers en de Fietsersbond die over een lange periode constructief meegedacht hebben over zowel de inrichting van de weg als de aanpassingen.” De klankbordgroep is woensdag 1 juli bij elkaar geweest om het traject gezamenlijk af te sluiten. De weg is op de volgende belangrijkste punten aangepast:

1. Op de kruising bij de Schouwstede is de opstelruimte tussen het tweerichtingen fietspad en de rijbaan van de Noordstedeweg zodanig vergroot dat er een bus tussen past. Hierdoor wordt het fietsverkeer niet meer geblokkeerd door wachtende bussen. Nieuw is nu het stukje ‘fietsstraat’ waarbij de toegang tot de Schildstede en de Buitenstede samenvalt met de fietsroute. Het fietspad houdt hier even op omdat zowel fietsers als auto’s er het rode asfalt delen en iedereen extra goed moet opletten.

2. Bij de rotonde Noordstedeweg/Sluyterslaan is de ruimte op de rijbaan verkleind waardoor al het verkeer veiliger kan doorstromen.

3. Bij de Doorslagbrug zijn de rijbanen van de Noordstedeweg verder uit elkaar gelegd waardoor meer opstelruimte voor de overstekende fietsers is gekomen. Ook is het oversteekpunt verlegd waardoor de kruising ruimer en overzichtelijker is geworden. Om ruimte te maken voor het fietspad zijn de parkeerplaatsen op de Fakkelstede aan de zijde van de Noordstedeweg opgeheven. De Doorslagbrug heeft een extra slagboom gekregen voor de veiligheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren