Inloopavond over bomen in De Doorslag

De gemeente Nieuwegein is van plan om in de wijk De Doorslag 96 bomen weg te halen. Voor 75 bomen is een kapvergunning nodig. Ter vervanging van deze bomen worden 42 nieuwe bomen terug geplant. speciaal hiervoor wordt op 2 maart aanstaande in Buurtplein Doorslag een inloopavond gehouden om de wijkbewoners mee te laten denken over de werkzaamheden. De bijeenkomst is van 19.00 uur tot 21.00 uur.

In 2019 heeft de gemeente Nieuwegein een plan gemaakt voor het anders inrichten van stukken bos, het kappen van onveilige bomen en het verwijderen van struikgewas langs sloten. Op de inloopavond 2 maart aanstaande kunnen de wijkbewoners het plan bekijken en meedenken over de nieuwe soort bomen die de gemeente voornemens is te gaan planten. Alle werkzaamheden die zullen worden uitgevoerd zijn op tekeningen aangegeven tijdens de inloopavond.

Aanmelden
Als u wilt komen kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: samendoen@nieuwegein.nl. Het is een open inloopavond. U kunt komen op het tijdstip dat u het beste uitkomt.

Waarom wordt de bomen gekapt?
De gemeente Nieuwegein wil graag gezonde en veilige bomen in de stad. Daarom worden alle bomen eenmaal in de drie jaar gecontroleerd. Als tijdens de controle blijkt dat een boom een mogelijk gevaar voor de veiligheid kan opleveren, wordt deze boom om het jaar gecontroleerd. Zo nodig wordt er extra onderhoud aan de boom gedaan om hem weer veilig te maken. Als dat niet kan, komt de boom op de lijst van te kappen bomen.

Gebied Randdijk en gebied Zeearend
Dit jaar worden nog twee projecten in de wijk De Doorslag uitgevoerd: aanpassing van het gebied rond de Randdijk achter de Velduil en aanpassing van het gebied Zeearend. Tijdens deze werkzaamheden worden ook een aantal bomen gekapt.

Uitvoering projecten Randdijk en Zeearend
Over de daadwerkelijke uitvoering van de projecten Randdijk en Zeearend worden de bewoners in de wijk later dit jaar verder geïnformeerd. De gemeente is voornemens om voor het einde van dit jaar nieuwe bomen in dit gebied te planten.

One thought on “Inloopavond over bomen in De Doorslag

  1. Fredr

    Erg zonde. Een fatsoenlijke boom geeft veel meer sfeer dan zo’n armieterig nieuw geplant boompje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren