Initiatiefnemers aan de slag in Galecopperzoom

Een mix van dierenopvang, kinderen die biologische groente verbouwen in eigen tuintjes, een horecagelegenheid als trendy broedplaats voor ontspanning en inspiratie, een golfcentrum waar een ieder betaalbaar kan oefenen en zonne-energie voor en van de wijk: dat wordt de tijdelijke invulling van de Galecopperzoom. Maandag 16 februari vond de symbolische ondertekening plaats van de huurcontracten door de vijf initiatiefnemers, gemeente Nieuwegein en provincie Utrecht. Hiermee krijgt het ‘pauzelandschap’ Galecopperzoom een meerwaarde voor zijn omgeving.

“Het is leuk om te zien hoeveel goede ideeën er zijn om iets in de Galecopperzoom te ondernemen. Initiatieven die elkaar versterken en een meerwaarde betekenen voor de hele wijk”, aldus wethouder Peter Snoeren. De gedeputeerde Bart Krol benadrukte de vernieuwende manier om een ruimtelijk gebied tijdelijk te benutten als andere plannen niet doorgaan. Voor beiden zijn dit een belangrijke redenen om deze initiatieven mogelijk te maken.

De Galecopperzoom is een gebied aan de noordkant van Nieuwegein dat door de gemeente de voorlopige bestemming ‘Pauzelandschap’ heeft gekregen. Nieuwegein biedt hier de mogelijkheid om tot 2030 nieuwe initiatieven tot ontwikkeling te brengen die gericht zijn op recreatie, educatie en duurzame energieopwekking. Het gaat om de volgende initiatieven:

1. Zonnepark Nieuwegein-Galecop door Annemarie Heuseveld van Max Solar Control uit Houten
2. Golfcentrum Galecop door Arthur Simons van Exploitatie maatschappij Golfbaan de Bolgerijsche uit Nieuwegein
3. Smaak en Stijl door Niels en Marjon van der Meulen uit Nieuwegein
4. Dierenopvang Galecopperpark Sublime door Patricia Vergeer uit Montfoort
5. Galecopper(school)tuinen door Suzanna Hollermann uit Nieuwegein

Een gebied van circa 9 hectare is nog niet ingevuld. De gemeente Nieuwegein is daarom gestart met een volgende ronde om nieuwe initiatieven te selecteren voor dit deel van de Galecopperzoom. Tijdens de bijeenkomst op 16 februari presenteerden vijf andere initiatiefnemers hun idee voor de jury. De ideeën bestonden uit het realiseren van camperplaats, herdershondenschool, lasergame recreatieterrein, vertrekpunt voor ballonvaarten en het planten van wilgenbomen voor de opwekking van duurzame energie. Binnenkort maakt de jury bekend welk idee het meest kansrijk en aanvullend is voor de Galecopperzoom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren