Initiatief voor en door jongeren in Feniks

Jongeren van Stichting De Vrienden Van Muziek gaan gebruikmaken van voormalig buurtcentrum Feniks. Zij willen het buurtcentrum een nieuwe functie geven met activiteiten op het gebied van muziek en cultuur. De stichting en de gemeente tekenden daarvoor een gebruikersovereenkomst. Vanaf nu kunnen jongeren in de geluidsdichte, grote zaal van Feniks terecht. Een plek waar bandjes oefenen en jongeren met muzikale belangstelling elkaar ontmoeten. Buurtcentrum Feniks is hiermee omgedoopt naar ‘The Pit’, voor en door jongeren.

De gemeente is blij met het initiatief van Stichting De Vrienden Van Muziek voor Feniks.‘Dit is een initiatief voor en door jongeren wat aansluit bij een behoefte onder jongeren. Zij pakken nu zelf de handschoen op voor activiteiten voor jongeren in onze stad. Muziek is van bijzondere betekenis in de ontwikkeling van jongeren. Met de realisatie van buurtplein Batau ontstond er ruimte voor een andere bestemming voor het buurtcentrum’, aldus wethouder Hans Adriani.

Stichting De Vrienden Van Muziek krijgt tot 1 augustus de tijd om een sluitende business case voor de exploitatie van het pand te maken. De gemeente is ook in gesprek met andere partijen over een combinatie van vrijwillige en commerciële activiteiten. Stichting De Vrienden Van Muziek gaat ook de buurt bij de plannen betrekken. Eerder verhuurde de gemeente de ruimten in buurtcentrum Feniks aan MOvactor.

MOvactor ontwikkelt vijf buurtpleinen in opdracht van de gemeente. Sommigen op hun huidige plaats, anderen op een nieuwe. In de brede buurtpleinen komen verschillende functies samen. Bewoners kunnen daar terecht voor zorg (huisartsen, apotheek, fysiotherapie), welzijn (activiteiten) en ontmoeting (FAIR’s, leeslounge). Initiatieven voor een andere bestemming voor buurthuis ’t Dok, buurtcentrum Feniks en Fort Vreeswijk zijn er in de stad. Bewoners en organisaties krijgen de ruimte om initiatieven op die plaatsen verder vorm te geven. Zo kunnen bewoners naar behoefte toch activiteiten op een bestaande accommodatie in de buurt blijven organiseren of meemaken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren