Informatiemarkt rond bevallen, baby’s, peuters en kleuters

Infocentrum St. Antonius 1 jaar ‘jong’

Het patiënteninformatiecentrum van het St. Antonius Ziekenhuis is alweer één jaar ‘jong’. Tijd dus voor een passend verjaardagsfeestje: een informatiemarkt rond het jeugdige thema ‘kinderen’. Op zaterdag 16 juni a.s. zijn belangstellenden van alle leeftijden tussen 10.00 – 16.00 uur welkom bij de talrijke feestelijke workshops en lezingen.

Zwangerschap en kraamtijd

Vele onderwerpen zullen de revue passeren op zaterdag 16 juni. Zo zal een gynaecoloog van het ziekenhuis tijdens een korte lezing ingaan op een aantal problemen die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. Wat de fysiotherapeut tijdens en na de bevalling in geval van bekkeninstabiliteit kan betekenen, komt eveneens uitgebreid aan bod. Daarnaast zal onder andere gesproken worden over de onderwerpen borstvoeding en een kind in de couveuse.

Babymassage en peuteraangelegenheden

De fijne kneepjes van babymassage kunnen onder begeleiding van deskundigen worden geoefend door bezoekers die een zuigeling meebrengen. Aangezien het aantal plaatsen voor de workshop babymassage beperkt is, moeten deelnemers zich hiervoor vóóraf aanmelden (tel. 030 – 609 32 32). De overige workshops en lezingen die ‘op de bonnefooi’ kunnen worden bezocht gaan onder andere over: motorische ontwikkeling, leren praten, gezonde voeding, EHBO bij kinderen, een ziek kind thuis, een dagje naar het ziekenhuis, keel-, neus- en oorproblemen en “Opvoeden? Zo!”.

Nintendo-spelcomputers en schmincken

Kinderen zijn ook van harte welkom! In kinderopvang Nijntje is namelijk van alles te beleven: er worden spannende verhalen voorgelezen, de kinderen kunnen zich achter de Nintendo-spelcomputers verschansen, worden geschminkt of hun creativiteit de vrije loop laten tijdens de kleurwedstrijd.

Meer informatie?

De diverse onderdelen duren elk tussen de 20 à 30 minuten en worden regelmatig herhaald. Bezoekers kunnen zelf uitkiezen aan welke workshops ze willen deelnemen. Vooraf opgeven is (met uitzondering van de babymassage) niet nodig. Wie meer informatie over de activiteiten op de 16de juni wil, kan op doordeweekse dagen tussen 9.30 – 12.00 en 13.00 – 16.30 uur contact opnemen met de afdeling patiënteninformatie van het St. Antonius Ziekenhuis, telefoon 030 – 609 32 32.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk