Informatiebord bij de Plofsluis

Rijkswaterstaat onthult donderdag 17 maart samen met gemeente Nieuwegein en in aanwezigheid van projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie een publieksinformatiebord bij de Plofsluis. Het bord attendeert voorbijgangers op de historische waarde van de Plofsluis en van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De Plofsluis is zonder meer de vreemdste sluis van Nederland’ Zo begint de uitleg op het informatiebord. Nogal wat mensen passeren de Plofsluis per fiets/te voet en weten vaak maar weinig af over het bijzondere karakter van dit grote betonnen bouwsel. Met de komst van een fietsbrug passeren straks nog veel meer mensen.

Het bord staat nu aan de waterkant langs het fietspad. Na afronding van de werkzaamheden voor de nieuwe fietsbrug, komt het bord boven langs de nieuwe doorgaande route te staan. Het bord geeft opheldering en legt uit waar de Plofsluis toe diende, waarom hij er nog altijd staat en wat de huidige monumentale waarde is. De Plofsluis is een uniek onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het nationale project Nieuwe Hollandse Waterlinie, waaraan ook Rijkswaterstaat en de Gemeente Nieuwegein deelnemen, heeft als doel om deze voormalige verdedigingslinie zichtbaar en beleefbaar te maken voor het grote publiek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk