Informatiebijeenkomst Sportspeelveld

Donderdag 3 oktober is er een informatiebijeenkomst over een Krajicek Playground of Cruyff Court in de wijk Jutphaas Wijkersloot. De bijeenkomst wordt gehouden in buurthuis Kerkveld en begint om 19:00 uur. Centraal staat de vraag hoe zo’n sportspeelveld er uit kan zien, wat de jongeren van de wijk er graag zouden doen en of er bewoners zijn die willen helpen om zo’n sportspeelveld tot een succes te maken.

Krajicek Playgrounds zijn openbare sportpleintjes waar de Richard Krajicek Foundation haar naam aan verbindt. Elke playground heeft een eigen inrichting en afmeting. Dat komt omdat de buurtbewoners mede bepalen hoe de playground ingericht wordt. Een Cruyff Court is een modern trapveldje met mogelijkheden voor verschillende sporten. Kenmerkend voor beide sportspeelveldjes is dat er begeleidende activiteiten georganiseerd worden en jongeren opgeleid worden tot sport en spelcoach.

Tijdens de informatiebijeenkomst is er iemand van de Krajicekfoundation aanwezig om meer te vertellen over de playgrounds en wat er nodig is om het tot een succes te maken. Ook is er informatie te krijgen over de Cruyff Courts. Vanuit de gemeente zijn medewerkers aanwezig om toe te lichten wat het proces is dat doorlopen moet worden om een sportspeelveld te realiseren in de wijk. Zoals o.a. de keuze van de locatie, de inrichting van het sportveldje, de begeleiding en de benodigde vergunningen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren