Informatiebijeenkomst bomenplan Koninginnensluis

Ter voorbereiding op de renovatie aan de Koninginnensluis, Wilhelminabrug en Emmabrug zijn een aantal bomen gekapt. Nu de werkzaamheden vrijwel klaar zijn, kan na de zomer de herplant van deze bomen starten. Het wijkplatform Vreeswijk heeft de wens geuit om de gehele groenstrook langs de Koninginnensluis anders in te richten waarbij alle huidige bomen gekapt worden. Daar willen zij graag met de omgeving over van gedachten wisselen tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 8 juli 2015.

Omwonenden, wijkplatform Vreeswijk en Rijkswaterstaat organiseren samen een informatiebijeenkomst over de herinrichting van de groenstrook langs de Koninginnensluis. Deze bijeenkomst is op woensdag 8 juli 2015 in Fort Vreeswijk, tussen 19.00 en 21.00 uur. De plenaire presentatie start om 19.30 uur. Onderwerpen tijdens die avond zijn onder meer de planning, soorten beplanting, aanzicht van de sluis na beplanting en vergunningen. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen aan de organiserende bewoners, medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Nieuwegein.

De Koninginnensluis is een Rijksmonument, dat gebouwd is tussen 1882 en 1886 en dat onderdeel uitmaakt van het Merwedekanaal. In 1892 werd het officieel geopend. Door de enorme groei van het scheepvaartverkeer en de grootte van de schepen waren de sluis en de bruggen toe aan een grondige renovatie. Ooms Construction heeft de sluis en de bruggen inmiddels grotendeels gerenoveerd. Vanaf september start Ooms Construction met de voorbereidingen om de hydraulische systemen te renoveren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren