Informatieavond over Q-koorts

De Q-koorts-epidemie is voorbij, maar niet voor iedereen. Nog dagelijks worstelen veel mensen met de gevolgen in de vorm van chronische Q-koorts of het Q-koorts Vermoeidheidssyndroom (QVS). Daarom organiseert stichting Q-support op 28 oktober in Nieuwegein een informatieavond voor patiënten en hun familie, voor professionals en overige belangstellenden. Aanvang 19.00 uur in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein (zaal open: 18.45 uur).

Tussen 2007 en 2013 zijn naar schatting 100.000 mensen besmet geraakt met Q-koorts. Een deel van hen ondervindt daarvan nog dagelijks de gevolgen. Landelijk zijn ruim 220 patiënten met chronische Q-koorts geregistreerd. Daarnaast kampen minstens 800 mensen QVS. Die aanhoudende gezondheidsproblemen gaan vaak gepaard met financiële, relationele en psychische problemen. Niet in de laatste plaats omdat patiënten stuiten op een muur van onbegrip door onbekendheid met de gevolgen van Q-koorts. Q-support adviseert en begeleidt mensen met QVS en chronische Q-koorts.

De informatiebijeenkomst wordt geopend door Annemieke de Groot, directeur van Q-support. Zij gaat in op de problematiek rond Q-koorts en de dienstverlening van Q-support. Verder nemen deel Q-koortsdeskundige Alfons Olde Loohuis, umcRadboud en Mart Smits van patiëntenvereniging Q-uestion. Q-koortspatiënten kunnen vragen stellen en zich aanmelden bij Q-support voor advies en begeleiding.

Aanmelden voor deze informatieavond via aanmelden@q-support.nu of rechtstreeks bij Q-support: t. 073 6100 010.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk