Informatieavond over Oekraïne: wat kun jij doen?

De oorlog in Oekraïne houdt ons allemaal bezig. Misschien heb je vragen, of wil je weten wat je kunt doen voor vluchtelingen. De bibliotheek organiseert daarom op vrijdagavond 11 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur een bijeenkomst. Drie experts beantwoorden vragen en geven achtergrondinformatie.

Mr. Hanneke van Eijken is universitair docent en onderzoeker Europees recht. Ook te gast is prof. Dr. Cedric Ryngaert (Universiteit Utrecht), gespecialiseerd in internationaal recht. Wouter Bolding van Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein zal veelgestelde vragen over vluchtelingen uit Oekraïne beantwoorden en ingaan op wat je kunt doen om te helpen. Zoals burgemeester Backhuijs zei: “Of het nu groot of klein is: laten we als Nieuwegeinse gemeenschap onze handen uit de mouwen steken om getroffen Oekraïners te helpen.”

Meedoen op vrijdagavond 11 maart? De bijeenkomst in de bibliotheek is gratis en voor iedereen toegankelijk. Geef je op via de website van de bibliotheek De tweede verdieping.

(Nep)nieuws 
Kranten, televisie, social media, YouTube tot TikTokfilmpjes aan toe: het nieuws staat vol met updates over de situatie in Oekraïne. Bijhouden van het nieuws is soms confronterend. Bovendien is het de vraag of alle informatie die je ziet, wel klopt. Op onze website vind je tips om informatie te beoordelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk