Informatieavond opvang statushouders rustig verlopen

Maandagavond 10 oktober jl. hield de gemeente Nieuwegein een informatieavond over de mogelijke opvang van een nieuwe groep statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning). De nieuwe groep statushouders zouden terecht moeten komen in het lege pand aan de Luifelstede in de binnenstad van Nieuwegein. Dit had de gemeente reeds eerder bekend gemaakt. De informatieavond was bedoeld voor omwonenden.

De avond werd druk bezocht in het Stadhuis. Wethouder Hans Adriani, hij is o.a. verantwoordelijk voor de huisvesting in Nieuwegein, kon niet echt duidelijk maken welke panden allemaal zijn onderzocht als geschikte lokatie voor de opvang van de nieuwe groep statushouders.

Omwonenden waren vooral bang dat hun huis minder waard zal worden omdat de statushouders voor lange tijd in het pand aan de Luifelstede ondergebracht zullen worden. Op de vraag wie dat gaat compenseren moest de wethouder het antwoord schuldig blijven. Ook waren de bezoekers bang dat door de komst van een nieuwe groep de druk op de woningmarkt alleen maar zal toenemen. Aankomende donderdag neemt het college van B&W een beslissing of het pand aan de Luifelstede definitief aangemerkt wordt voor de opvang van de statushouders. Daarna zal het plan aangeboden worden aan de commissie ABZ waarna de gemeenteraad een besluit zal nemen. Dit zal gene het einde van de maand plaatsvinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk