Katern

Informatie over de afwegingen. Wanneer beschermen we bomen?

Inwoners van Nieuwegein kloppen geregeld bij de gemeente aan omdat ze een boom vlak bij hun huis of in hun tuin graag weg willen hebben. Daarnaast moeten soms bomen wijken voor nieuwbouw of herinrichtring van een straat of plein. Bomen zijn echter ook essentieel voor de leefbaarheid van de stad en dragen bij aan de (beeld)kwaliteit van een straat of buurt. Daarom wil de gemeente zorgvuldig afwegen of een boom al dan niet gekapt mag worden. Om een goede afweging te kunnen maken, zijn er twee instrumenten: het Boombeschermingsplan en de bomenverordening.

Eindresultaat
In de afgelopen tijd zijn al twee bijeenkomsten geweest waarin het afwegingskader is besproken. Op deze laatste bijeenkomst laat de gemeente het eindresultaat zien. De gemeente nodigt u bij deze van harte uit voor deze derde en tevens laatste bijeenkomst over bomen. Deze wordt gehouden op maandag 9 juli vanaf 19.00 tot 20.30 uur op de gemeentewerf aan de Utrechthaven 1 in Nieuwegein. De bijeenkomst is een inloop zonder een centrale start dus u kunt ook later dan 19.00 uur binnen lopen. We zorgen dat er een kopje koffie of thee voor u klaar staat. U krijgt informatie over het boombeschermingsplan, het daarin opgenomen afwegingskader (met de boomwaarde en het verwijderingsbelang), de bomenkaart en de mogelijkheden om zienswijzen en bezwaren in te dienen. Er staan professionals voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via mail: samendoen@nieuwegein.nl.

Bomen geven veel schaduw in uw tuin. Heerlijk om uw picknickbank eronder te plaatsen. Deze kunt u bijvoorbeeld verkrijgen bij de Tuinmeubelshop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren