Infocentrum City en Duurzaamheidsloket Nieuwegein geopend

Het Infocentrum City en Duurzaamheidsloket Nieuwegein aan de Passage 80 is dé plek waar inwoners van Nieuwegein terecht kunnen om met de gemeente in gesprek te gaan. Zowel over de ontwikkelingen in City, als over het verduurzamen van hun eigen woning. Zaterdag 3 juli werd het infocentrum officieel geopend door wethouders Hans Adriani (Wonen, Bouwen, Ruimte en Financiën) en Marieke Schouten (Duurzaamheid). Zij deelden vers schepijs uit om bezoekers van Cityplaza te attenderen op het informatiecentrum. Ook ontvingen de bezoekers indirect een bloemetje in de vorm van een ansichtkaart van City op groeipapier.

Foto: Jan Buteijn Fotografie

Maquettes geven een beeld van de toekomstige City
De deur van het infocentrum staat open op maandagen van 13.00-16.00 uur en woensdagen van 10.00-16.00 uur. Bezoekers worden er op veilige afstand ontvangen. De eventuele drempel voor bewoners tot online communicatie is hiermee weggenomen. In het infocentrum is de toekomstige City met maquettes in beeld gebracht. Een prettig hulpmiddel bij het bespreken van de ontwikkelingen in de binnenstad.

Op zoek naar een woning
Wethouder Hans Adriani: “Het infocentrum is een prettige, informele plek, toegankelijk voor iedereen. Je kunt er zien dat we in City Nieuwegein werken aan goede, betaalbare woningen. Er komen 1.600 tot 2.000 nieuwe woningen. En dat daar behoefte aan is kwam zaterdag zeker naar voren. Want veel bezoekers vroegen ons waar je in kunt schrijven voor een nieuwe woning in City. Voor zichzelf, of voor een van hun kinderen. We bouwen met name in de binnenstad hoog, zodat we de bestaande woonwijken rustig en groen kunnen houden.”

Hoe zit het met duurzaamheid?
Wethouder Marieke Schouten: “Als je de meest duurzame binnenstad van Nederland wilt worden, dan moet je zelf zoveel mogelijk het goede voorbeeld geven. Ansichtkaarten uitdelen klinkt dan niet duurzaam. Maar dit waren ansichtkaarten op groeipapier. Hiermee deelden we indirect ook bloemen uit, want op de kaart stond: plant de kaart in de aarde, geef iedere dag water en de veldbloemen zullen je verrassen! Als iedereen de kaart plant, maken we Nieuwegein een beetje groener en dat is goed voor de biodiversiteit in Nieuwegein.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren