Infoavond over wijk-, buurt- of burenappgroep

Wijk-, buurt- of straat ‘appgroepen’ schieten in gemeenten soms als paddenstoelen uit de grond. Ook in de wijk Galecop lopen op dat gebied enkele initiatieven. Sommigen proberen er de veiligheid in de buurt mee te vergroten, anderen zien graag meer samenhang en betrokkenheid tussen buren ontstaan. Lukt dat met zo’n app-groep of is het een illusie? Of leidt koppelen van enkele van die groepen tot ‘iets’? Deze vragen vormen het onderwerp van een bijeenkomst in De Galecopper Boog op maandag 27 november om 19.30 uur.

Doel van de info-bijeenkomst
Het doel van de informatiebijeenkomst is enerzijds kennis en ervaringen delen (info geven) en anderzijds informatie ‘halen’. Zijn er meer mensen die een buurt/straat app beheren? Zijn er mensen die eraan denken om te beginnen met zo’n appgroep? Zijn er eigenlijk regels voor zo’n groepsapp? Of leeft binnen Galecop de wens om bestaande appgroepen (via de beheerders van die groepen) aan elkaar te koppelen? Faciliteert de gemeente dergelijke groepen eigenlijk? Een avond met open vragen dus.

Bewoners van harte welkom
Iedereen die beheerder of ‘lid’ van zo’n wijk-, buurt- of burenappgroep is, wordt van harte uitgenodigd om mee te praten. Tijdens de avond vertellen vier initiatiefnemers van een dergelijke appgroep in de wijk (die meer of minder deelnemers kennen) over hun ervaringen bij het opzetten met de groep. De avond wordt georganiseerd door het wijkoverleg Galecop.

Een beeld van de aangesloten Buurtwhatsappers

2 thoughts on “Infoavond over wijk-, buurt- of burenappgroep

  1. SilviaWilkes

    Hoe meld ik mij aan bij buurt app Doorslag?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren