Indrukwekkende stille tocht voor Richard Houtveen

Afgelopen maandagavond is er een stille tocht gehouden voor Richard Houtveen. Het is precies een jaar geleden, na de WK-Finale Nederland-Spanje, dat de Nieuwegeiner bij de Parkeergarage aan de Schakelstede werd neergestoken. De dader van deze laffe moord is nog steeds niet opgepakt.

De stille tocht begon bij het ouderlijk huis aan de Zandwal, vandaar ging de stoet richting de parkeergarage aan de Schakelstede. Ruim veertig mensen, waaronder familie en vrienden namen deel aan de optocht. Bij de parkeergarage werden rozen neergezet en onder luid applaus werden er witte ballonen losgelaten.

Vastgoedbedrijf Corio heeft toegezegd dat op de plek waar Houtveen overleed, een permanent gedenkteken komt. Degene die Houtveen de fatale messteek gaf is nog altijd niet gevonden. De politie heeft vorige week nieuwe informatie naar buiten gebracht, in de hoop een dader te kunnen oppakken. Op de plaats van de steekpartij is dna-materiaal gevonden en een pakje Brandarisshag. De politie denkt dat die vondsten aan de dader te koppelen zijn.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk